Waarom Mensen Gaan Voor Geluk — En Waarom Niet

print_Alphons-Vinkesteijn-0238-Edit

Het is allemaal begonnen met liefdesverdriet

Ben opgegroeid als een zeer verlegen jongen in een gezin met 3 broers. 4 jongens in vijf jaar tijd. Met als motto: niet zeuren maar aanpakken. En waar voor gevoelens nauwelijks ruimte was.  Bij liefdesverdriet kreeg je één dag. Bij niemand thuis zat ook maar een greintje onwil. Het was gewoon de onwetendheid en onbekendheid met de innerlijke wereld van de mens.

Heb toen mijn toevlucht gezocht in een externe hulpbronnen: boeken. En zeer specifiek: “Niet morgen maar nu” van Dr. Wayne Dyer. Dat gaf mij houvast maar niet het zelfvertrouwen dat ik nodig had om over mijn verlegenheid heen te stappen en meisjes (met succes) te benaderen.

Dat is mij pas gelukt op mijn 25e jaar. Een relatie: Geweldig, de 7e hemel, vervulling, machtig en krachtig vol zelfvertrouwen, het gevoel van willen trouwen. Totdat ze mij na 3 maanden aan de kant zette.

Ben toen 7 jaar blijven hangen in dat liefdesverdriet. Tot het moment dat een vriend mij uitnodigde voor een feest met de volgende woorden: “Je mag komen als je het er niet over hebt.”

Opdat moment realiseerde ik mij dat ik er iets aan moest doen, ze zou echt niet meer bij mij terug komen. En ben ik opzoek gegaan wat mij zou helpen.

En heb die hulp gevonden in een opleiding. En tijdens een coach-sessie in de opleiding. Ben ik in één keer verlost geraakt van al de last  en zwaarte van het liefdesverdriet, ineens zo licht als een veertje . En op dat moment nam ik mij voor: als dit kan, moet heel de wereld er van weten.

Van Software Engineer naar Trainer

Ben toen alle opleidingen gaan doen die van mij de trainer zouden maken die ik wilde zijn: mensen hun leven lichter laten leven. En de synchoniciteiten zijn zo geweest dat ik bij de beste en heel unieke trainers en guru’s ben geweest.

Mijn ontwikkeling heb ik te danken aan een aantal grootse mensen

De lijst is lang, maar hoogte punten zijn zeker: John & Julie, Steven Galligan, Sudip, Eric Sneijder, Ajita en een zeer bijzonder moment dat ik mij goed herinner, dat ik bij ‘toeval’ thuis ben geweest op de thee bij de Dalai Lama, samen met 150 Taiwanezen, op zijn 70e verjaardag. En het betoog dat hij toen hield.

Het groot aantal boeken dat ik daarnaast verslonden heb, is bij veel vrienden bekend. De verbazing was dan ook groot toen ik ze op een gegeven moment bijna allemaal heb weg gedaan. Weten is niet genoeg, je moet er iets mee doen.

En als ik terug kijk, heb ik er altijd al wat mee gedaan. Niet alleen voor mij zelf, theorie eenvoudig maken en andere doceren heeft altijd in mijn gedrag gezeten. En ben dat in 2002 officieel gaan doen. Heb toen livinglife opgericht: leef het leven, haal eruit wat er in zit. En dus begonnen met mensen hun leven lichter te maken

Ook al is de kwaliteit van de foto niet  zo goed. Deze wilde ik je niet onthouden. Hier sta ik als kind al met zaag op een boerderij, zou ik al geweten hebben wat ik wilde? Ruimte!

Natuur geeft ruimte

De natuur heeft mij altijd het gevoel van ruimte en vrijheid gegeven. Al van kleins af aan hebben mijn ouders ons uit de stad en mee de natuur in genomen. Of het nu het strand was, het bos (veel in het Catspark, achter het Catshuis in Den Haag geweest), heide, op het water of in de bergen. Ik vond het geweldig. Dammetjes bouwen in waterstroompjes in de bergen, welk kind (of Nederlander :-)) wordt daar nu niet vrolijk van?

Kennis stroomt vrij. Spring erin en geniet ervan!

Klaar voor je reis?

In ons dagelijks leven communiceren we constant. Hier is een kort artikel dat je helpt je communicatie te verbeteren. Het helpt je, je communicatie effect te vergroten door gebruik te maken van de diepe menselijke psyche — Benut De Psychologische Kracht van Denk in 3’en

handtekening

Alphons

P.S. Oh, we leven in het buitengebied net naast Zutpen. Sommige van mijn hobbies zijn meubelmaken, programmeren, vuurtje stoken en, ja ik drink af en toe graag een goede wiskey. Een favoriet van mij is nog altijd: bunnahabhain (zie dat maar eens uit te spreken zonder te struikelen).

P.S.S. Een vraag die ik vaak krijg, hoe ben je in … naam terecht gekomen in Vierakker? Nou, is het antwoord in audio en tekst.

[mollie-forms id=”1186″]